Onrechtmatig ziekteverzuim

  • Lid van branche vereniging BPOB
  • Laag drempelig
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit
  • 12 jaar actief
  • Duidelijk afspraken qua kosten en onderzoek

Onrechtmatig ziekteverzuim

Onrechtmatig ziekteverzuim is iets waar u als bedrijf liever niet mee te maken heeft. Helaas is de realiteit anders. De Wet Poortwachter zegt dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor uw werknemers. U wordt als bedrijf geacht om samen met de zieke werknemer aan een oplossing te werken, gericht op reïntegratie. 

In de praktijk verloopt dit proces vaak moeizaam en liggen conflicten op de loer. Als werkgever wilt u dit natuurlijk graag vóór zijn, maar het ontbreekt vaak aan tijd en kennis om gericht onderzoek te doen naar de zieke werknemer. Want het gaat niet altijd om langdurig zieken; ook kunnen er werknemers zijn die zich erg vaak voor kortere tijd ziekmelden.

Onze privédetectives en bedrijfsrechercheurs staan 24/7 paraat

Contact

Wanneer u vermoedt dat er sprake is van ‘werkzaamheden’ tijdens ziektewet of activiteiten die niet bij het ziektebeeld passen, dan staat Recherchebureau IJmond u graag terzijde. De bedrijfsrecherche doet gericht onderzoek naar de zieke werknemer om eventuele twijfel bij u weg te nemen of uw vermoedens te bevestigen. De resultaten van het onderzoek worden vastgelegd in een rapport, waarmee u vervolgstappen kunt nemen.

Wilt u meer weten over wat bedrijfsrecherche voor u kan betekenen? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij staan u graag terzijde.

Contact opnemen

    Heeft u vragen of wilt u graag een kennismakingsgesprek?
    Vul het onderstaande formulier in. Wij reageren altijd binnen 24 uur.